- Yrityksen historiaa:

Nimeni on Mikko Anttonen ja olen harrastanut kaikenlaisia metalli- ja puutöitä jo ainakin 90-luvun puolivälistä saakka. Olen myös opiskellut useita vuosia metalli-, taide- sekä korualaa ja valmistuttuani 2006 keväällä Etelä-Karjalan Ammattikorkeakoulusta kiviesine- ja korumuotoilijaksi, päätin laajentaa pitkään jatkuneen metallityöharrastuksen ammatiksi ja perustin jo saman vuoden lokakuussa lopulta oman taide- ja käsityöalan yrityksen synnyinpaikkakunnalleni Simpeleelle. (Noin Lappeenrannan ja Savonlinnan puolivälissä.)

Taidetakomon tuotantotilat sijaitsevat sukutilamme vanhassa kivinavetassa, jonka alakerrassa oli perustushetkellä sopivasti paljon tyhjää tilaa käytettäväksi, koska eläkkeellä olevat vanhempani olivat lopettaneet karjan pitämisen jo 90-luvun puolella.
Olin rakentanut rakennuksen kylkeen ensimmäisen pienen verstaan jo yli 7 vuotta aikaisemmin ja tien puoleiseen päätyyn sepänpajankin 2004 kesällä, joten sinne oli suhteellisen helppo tehdä myöhemmin lisääkin työtiloja yritystä varten. - Valokuvia pajaltani

Yrityksen nimeksi tuli "Taidetakomo Astalo", koska taidetakomo -nimikkeen alla pystyy tekemään perinteisten sepäntöiden ohella monipuolisemmin myös kaikenlaisia koru- ja taide-esineitä. "Astalo" on sen sijaan yleisnimitys tietyistä vanhoista lyömäaseista ja halusin, että myös teräaseharrastukseni tulisi jotenkin ilmi firman nimestä.

Yrityksen kalustoon kuuluu kiinteän ahjon lisäksi myös poljettava kenttäahjo, kaikenlaisia hiomakoneita, Ilmatoiminen konevasara sekä vanha japanilaisvalmisteinen metallisorvi. Pystyn tekemään siis aika monipuolisesti kaikenlaisia takotuotteita ja jonkin verran myös perinteisiä korjaus- ja konepajatöitä.   Rakensin 2008 kesällä myös pienen hopeasepänpajan autotalliimme, joten pystyn tekemään nykyisin jonkin verran myös hopeakorujakin.   Mitään kultasepän koulutusta minulta ei tietenkään löydy, mutta tein Ammattikorkeakoulun aikana hyvin paljon koruja hopeasta, pronssista ja monista muistakin materiaaleista ja haluan jatkaa samaa linjaa myös yrityksessäni.

Juuri tällä hetkellä valmistan enimmäkseen siis vain pelkkiä takotuotteita, mutta kaikesta erikoisemmasta voi kuitenkin kysellä ja neuvotella esimerkiksi sähköpostitse ja ilmoitan sitten, jos se vaikka onnistuisikin.. Varsinainen takomopuoli on toiminnassa useimmiten ainakin keväästä jouluun, mutta talven kylmimpään aikaan siirryn yleensä tekemään hopeakoruja ja muita vähän hienovaraisempia esineitä talon yhteyteen, koska pajanavetta muuttuu tosi kylmäksi jos ulkona on pakkasta yli kymmenen astetta.